ÇANAKKALE / BİGA - Biga Çiçekli Dede Özel İdare Ortaokulu

Biga Çiçekli Dede Özel İdare Ortaokulu

Sakarya Mahallesi Barış Caddesi Biga Çanakkale
Vizyon
Çiçeklidede Özel İdare Ortaokulu´ nu saygın, güvenilir ve tercih edilen bir okul haline getirmek. Öğrencilerin kendisi,ailesi ve ülkesi için faydalı,Atatürkçü düşünceye sahip,tarihi değerlerine bağlı, teknolojiyi kullanabilen, bilgili, katılımcı ve sürekli kendini geliştiren bireyler olarak yetişmelerini sağlamak.Bilginin yanında yetenek ve ilgileri doğrultusunda yaratıcılıklarını keşfetmelerine ve bireysel özelliklerinin gelişmesine katkıda bulunmaktır.
Misyon
Çiçeklidede Özel İdare Ortaokulu olarak; Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk ilkeleri doğrultusunda, öğrenci,öğretmen ve çalışanların birlikte gelişmesine,milli değerlerini muhafaza ederken,"Başarma azmi" ve "Geleceği şekillendirme" sorumluluğu ile sürekli gelişimlerine öncü olmak.Nitelikli ve kaliteli bir eğitim için gerekli şartları sağlayarak,eğitim sürecini desteklemektir.
Başarılar
Okulumuzda 17 ortaokulu şubesi , 2 anasınıfı ve 1 özel eğitim sınıfı,1 Otistik Sınıf bulunmaktadır. Okulumuzda 37 öğretmen,1 kadrolu , 1 işkur,1 hizmet alımı yoluyla çalışan olmak üzere 3 hizmetli vardır. Okulumuzda her şube kendi dersliğinde eğitim görmektedir.Dersliklerin dışında , müdür odası, müdür yardımcısı odası, rehberlik servisi, öğretmenler odası, kütüphane, arşiv, sahnesi olan 250 kişilik çok amaçlı salon, 75 kişilik toplantı salonu bulunmaktadır. Okulumuzda ana merdiven, yangın merdiveni ve asansör mevcuttur. Okulumuzun bahçesi yaklaşık 3500 metrekare olup müstakil futbol ve basketbol/voleybol sahaları mevcuttur. Çocuk oyun grubu ve botanik bahçemiz bulunmaktadır. Okulumuz taşıma merkezi olup 15 köyden 64 öğrenci taşımalı sistemle okulumuza gelmektedir. Okulumuzun 2016 / 2017 eğitim-öğretim yılında 503 öğrencisi bulunmaktadır. Okulumuzda her öğrencinin geliştirebileceği bir sosyal yönü olduğu düşüncesi ile atletizm, kros, futbol, voleybol, güreş, judo, satranç, step-aerobik, halk oyunları, tiyatro, resim ve müzik alanlarında ders dışı çalışmalar sürdürülmektedir. Okulumuz 2012-2013 eğitim öğretim yılında Çanakkale´de "SPORTİF FAALİYETLERİN EN İYİ YAPILDIĞI OKUL" seçilmiştir. Bunu hak ederken yıl içinde 6 branşta ve 15 kategoride katıldığı yarışmalarda 25 kupa ve 85 madalya kazanılmıştır.
Öğretim Şekli :Normal
8.30 - 15.00 KURS BİTİŞ SAATLERİ 16.40
DOĞAL GAZ
ADSL (8 Mbit)
İNGİLİZCE
Ulaşım
Şehir İçi Çiçeklidede dolmuşları ile ulaşım sağlanabiliyor. Öğrenci 1,25 TL. Sivil 1,5 TL.
Yerleşim Yeri
Biga 49000 nüfuslu bir tarım ve sanayi şehri. Her tülü sulu tarımın yanında özellikle büyükbaş hayvancılık modern ölçülerde yapılmaktadır.Türkiye´nin önemli süt ve et üreticilerindendir. Ayrıca İçdaş ve Doğtaş gibi Türkiye´nin 2 büyük sanayi devi Biga´dadır.Okulumuz Sakarya Mahallesi Barış Caddesi üzerinde.
İlçe Merkezinde. Biga Kaymakamlığına 1300 metre mesafede.
VOLEYBOL TAKIMI VE FUTBOL TAKIMIMIZ VAR
PROJELERİMİZİ SİTEMİZİN İLGİLİ MENÜLERİNDE GÖREBİLİRSİNİZ.
Diğer Hususlar
YEMEKHANE AYNI ZAMANDA ÇOK AMAÇLI SALON OLARAK DA KULLANILMAKTADIR.