Biga Çiçekli Dede Özel İdare Ortaokulu

Vizyon: Çiçeklidede Özel İdare Ortaokulu´ nu saygın, güvenilir ve tercih edilen bir okul haline getirmek. Öğrencilerin kendisi,ailesi ve ülkesi için faydalı,Atatürkçü düşünceye sahip,tarihi değerlerine bağlı, teknolojiyi kullanabilen, bilgili, katılımcı ve sürekli kendini geliştiren bireyler olarak yetişmelerini sağlamak.Bilginin yanında yetenek ve ilgileri doğrultusunda yaratıcılıklarını keşfetmelerine ve bireysel özelliklerinin gelişmesine katkıda bulunmaktır.

Misyon: Çiçeklidede Özel İdare Ortaokulu olarak; Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk ilkeleri doğrultusunda, öğrenci,öğretmen ve çalışanların birlikte gelişmesine,milli değerlerini muhafaza ederken,"Başarma azmi" ve "Geleceği şekillendirme" sorumluluğu ile sürekli gelişimlerine öncü olmak.Nitelikli ve kaliteli bir eğitim için gerekli şartları sağlayarak,eğitim sürecini desteklemektir.

Başarılar: Okul binasının yıkılması ve yeni bina yapılacak olmasından dolayı Fatih İlkokulu okulumuza taşınmıştır.Bu nedenle 2018-2019 eğitim öğretim yılı başından itibaren okulumuzda İkili Öğretim Yapılmaktadır.Ayrıca 2018-2019 Eğitim ve öğretim yılında 5.sınıflarda 11 saat ingilizce dersi okutulmaktadır.Okulumuzda 17 ortaokul şubesi , 4 anasınıfı ve 2 özel eğitim sınıfı,1 Otistik Sınıf bulunmaktadır. 2018-2019 Eğitim ve öğretim yılında 42 öğretmen,1 görevlendirme, 2 işkur,1 hizmet alımı yoluyla çalışan olmak üzere 4 hizmetli ile eğitime devam edilmektedir. Okulumuzda her şube kendi dersliğinde eğitim görmektedir.Dersliklerin dışında , müdür odası, müdür yardımcısı odası, rehberlik servisi, öğretmenler odası, arşiv, Z Kütüphane, 75 kişilik toplantı salonu bulunmaktadır. Okulumuzda ana merdiven, yangın merdiveni ve asansör mevcuttur. Okulumuzun bahçesi yaklaşık 3500 metrekare olup müstakil futbol ve basketbol/voleybol sahaları mevcuttur. Çocuk oyun grubu bulunmaktadır. Okulumuz taşıma merkezi olup 11 köyden 42 öğrenci taşımalı sistemle okulumuza gelmektedir. Okulumuzun 2018 / 2019 eğitim-öğretim yılında 502 öğrencisi bulunmaktadır. Okulumuzda her öğrencinin geliştirebileceği bir sosyal yönü olduğu düşüncesi ile atletizm, kros, futbol, voleybol, güreş, halk oyunları, robotik kodlama çalışmaları sürdürülmektedir. Okulumuz 2012-2013 eğitim öğretim yılında Çanakkale´de "SPORTİF FAALİYETLERİN EN İYİ YAPILDIĞI OKUL" seçilmiştir. Bunu hak ederken yıl içinde 6 branşta ve 15 kategoride katıldığı yarışmalarda 25 kupa ve 85 madalya kazanılmıştır. Okulumuz Yıldız Kız Voleybol Takımımız 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında başarıdan başarıya koşarak İl Birincisi olmuştur.2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılında Emniyet Genel Müdürlüğünün 81 ile 81 Kütüphane Projesi kapsamında Şehit Polis Ercan YAZ Z-Kütüphanesi yapılarak hizmete girmiştir.Hem bizim öğrencilerimiz hem de Fatih İlkokulu öğrencileri bu kütüphaneden yararlanmaktadır. Okulumuzda,geçen yıl ilk kez Uzay ve Bilim Temalı TÜBİTAK Bilim fuarı düzenlenmiştir. Böyle bir çalışma ilçemizde ilk kez yapıldığı için büyük ilgi görmüştür. Aynı zamanda okulumuz 2017-2018 Eğitim ve öğretim yılı içinde en temiz ve düzenli okul olarak BEYAZ BAYRAK almaya hak kazanmıştır.Okulumuzun gururu bu bayrak Çanakkale´de düzenlenen programda Sayın Valimiz tarafından okul müdürümüze teslim edilmiştir.Beyaz Bayrağın daha da güçlü hale getirilmesi amacıyla 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı başından itibaren Beslenme Dostu Okul Projesi çalışmalarına başlanmış ve gerekli başvuru yapılmıştır.Çalışmalar ise yıllık plan doğrultusunda gerçekleştirilmektedir. 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılında Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Çan ilçesinde gerçekleştirilen TROYA Robot ve Proje yarışmasına okulumuz öğrencileri Danışman Öğretmenleri Harun DOKUYUCU rehberliğinde 5 proje ile katılmışlar ve bu projelerimizden “Tekerlekli Sandalye” isimli Değerler Kategorisindeki Projemiz Çanakkale 2.si olmuştur. Bu yıl Biga da gerçekleştirilmesi planlanan TROYA Robot ve Proje yarışmasına birçok öğretmenimizin rehberliğinde daha fazla proje ile katılmayı hedeflemekteyiz. 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılında Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Mayıs ayında düzenlenen Robot ve Proje Şenliğine okulumuz 20 Proje ve 40 öğrenci ile katılarak katılım rekoru kırmıştır. 29/30 Mayıs 2018 tarihlerinde Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği 4007 ÇANAKKALE BİLİM VE EĞLENCE ŞENLİĞİ’ne Robotik Kodlama Atölyesiyle katıldık. Robotlarımız ve projelerimiz yoğun ilgi gördü. 2017-2018 Öğretim yılında Matematik Olimpiyatları yarışmasında okulumuz 6-B sınıfı öğrencisi Ali ÖZDOĞAN final yarışmasında büyük başarı göstererek İlçe 2.si olmuştur.Yeni ufuklara ve başarılara doğru öğretmenlerimiz,öğrencilerimiz ve velilerimiz ile birlikte yürümekteyiz.

Pansiyon Bilgileri:
Saatler: 08.45 - 15.15 KURS SAATLERİ HAFTA İÇİ: 15.30 - 17.00 KURS SAATLERİ HAFTA SONU: 09.00 - 12.10
Isınma: DOĞAL GAZ
Sportif Etkinlikler: VOLEYBOL TAKIMI VE FUTBOL TAKIMIMIZ VAR
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları: PROJELERİMİZİ SİTEMİZİN İLGİLİ MENÜLERİNDE GÖREBİLİRSİNİZ.

WEB - https://ciceklidedeozelidare.meb.k12.tr

Adres - Sakarya Mahallesi Barış Caddesi No83 Biga/ÇANAKKALE

Öğretim Şekli :tam gün

Yerleşim Yeri - Biga 51300 nüfuslu bir tarım ve sanayi şehri. Her tülü sulu tarımın yanında özellikle büyükbaş hayvancılık modern ölçülerde yapılmaktadır.Türkiye´nin önemli süt ve et üreticilerindendir. Ayrıca İçdaş ve Doğtaş gibi Türkiye´nin 2 büyük sanayi devi Biga´dadır.Okulumuz Sakarya Mahallesi Barış Caddesi üzerinde.

Adres - Sakarya Mahallesi Barış Caddesi No83 Biga/ÇANAKKALE

Ulaşım Şehir İçi Çiçeklidede dolmuşları ile ulaşım sağlanabiliyor.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İlçe Merkezinde. Biga Kaymakamlığına 1300 metre mesafede.