ÇİÇEKLİDEDE ÖZEL İDARE ORTAOKULU  NEDEN TERCİH EDİLEN BİR OKULDUR?

ÇİÇEKLİDEDE ÖZEL İDARE ORTAOKULU NEDEN TERCİH EDİLEN BİR OKULDUR?

16.01.2019 472

EĞİTİM AÇISINDAN

Sevgi temelli eğitim bizim en önemli felsefemizdir.

Okulumuzda yönetici ve öğretmenler niteliklidir ve belli bir ahenk içerisinde, birlik ve beraberlik ruhuyla çalışırlar.

Okulumuzda öğretmenlerimiz öğrencilerin kendini ifade etmesine olanak tanır, kendi tasarımlarını ortaya çıkarmalarını sağlar, kendi ürünlerini ortaya çıkarmaya zemin hazırlayarak rehberlik eder.

Öğretmenlerimiz, bazen lider, bazen rehber, bazen katılımcı rolündedir.

Ekip olabilmeyi başarmış öğretmen kadrosuna sahip bulunmaktayız. Yapılan etkinlikler ve projeler bu durumun en önemli göstergesidir.

Okulumuz her öğrencide mevcut yeteneklerin ortaya çıkarılmasına katkı sağlayan bir kadroya sahiptir.

Okulumuzda verim derslerle ve notlarıyla sınırlandırılamaz.

Her çocuk bir diğerinden farklıdır. Kimi çabuk öğrenir, kimi ise daha fazla zamana ihtiyaç duyar. Öğretmenlerimiz bu farklılığa saygı duyarlar ve öğrencilerinin farklı eğitim seviyelerine yapıcı bir biçimde yaklaşırlar. Belirleyici olan, tüm öğrencilerin ilerleme kaydedebilmesidir.

Öğretmenler, ders saati boyunca tahtanın önünde monolog yapmak yerine, metotlarını ustaca değiştirirler ve bunu yaparken de, gözleri her bir öğrencinin üzerinde olur: Öğrenciyi derse katılıma yöneltir ama onu zorlamazlar. Öğretmenler, kız ve erkek öğrencilere onların kaydettikleri ilerlemeler hakkında her zaman görüşlerini bildirirler.

Velilerimiz de istemeleri halinde derslere misafir olarak katılabilirler.

FİZİKİ AÇIDAN

Çeşitliliğe sahip kantinimiz bulunmaktadır.
Çevre düzenlemesi yapılmış olan bir okuluz.
Çevresinde aşırı trafik yoğunluğu olmayan bir okuldur.

Her sınıfında elektronik tahta bulunmaktadır.

2000 Sayfa kitaba sahip içerisinde Bilgisayar dâhil her türlü aracın bulunduğu Z KÜTÜPHANE’ye sahibiz.

Isınma problemi olmayan bir okuluz.

Sınıflarında aşırı kalabalık öğrencisi olmayan ya da tam tersi sınıflarında öğrenci sayısı çok az olmayan bir okuluz.

Taşımalı eğitim yapan ancak bunu avantaja çeviren bir okuluz.

Tecrübeli idareci kadrosuna sahip olan, ulaşım sorunu olmayan ve yeterli dersliğe sahip olan bir okuluz.

Robotik kodlama ve proje hazırlama sınıfı bulunan ve her yıl bu tür çalışmalarla öğrencilerimizin değişik yarışmalara katılmalarını sağlayan bir okuluz.

Özel eğitim ve otistik sınıf öğrencilerine sahibiz. Bu sınıflarımızdaki öğrencilerimiz diğer sınıflardaki öğrencilerle iletişim kurabilecek projelere ve çalışmalara dâhil edilmektedirler.

Anasınıflarımız her türlü donanıma sahiptir. Öğretmenlerimiz öğrencileriyle her türlü çalışmaları rahat bir şekilde yapabilmektedirler.